Muziek

Stenzel & Kivits: The Impossible concert

vrijdag 17 februari 2017 - 20:00

Een onmogelijk concert geven, dat lukt alleen Stenzel & Kivits. De twee heren spelen met de conventies van de klassieke muziek, maar verloochenen nooit hun achtergrond. Het blijven natuurlijk briljante muzikanten die toevallig ook nog eens erg komisch zijn. Bovendien improviseren ze er graag op los, waardoor elke voorstelling van dit duo een unieke gebeurtenis wordt.

Meer info

De Romeo's intiem

donderdag 27 april 2017 - 20:00

Sinds Davy Gilles en Chris Van Tongelen in 2003 samen in de musical Romeo & Julia stonden, kriebelde het om samen een groep op te richten. Gunther Levi, vriend bij Familie (VTM), is al snel overtuigd om mee op de kar te springen. Anno 2016 zijn De Romeo’s geliefd in heel Vlaanderen.

Meer info

Chilly Willy, Loony Goony & The Free American Indian Hippy Blues Street Fruits

vrijdag 28 april 2017 - 20:30

1992. In Zichem vindt een free podium plaats en ergens op de affiche is er nog een leemte. Enkele gelijkgestemde zielen beslissen om het gat op te vullen en beginnen voor de lol een bluesband.

Vijfentwintig jaar en 600 optredens later is Chilly Willy een begrip in de Belgische blueswereld en ver daarbuiten. Van kleine clubs en rokerige cafés tot het Blues & Reggae festival in Jamaica, overal verspreidde Chilly Willy het virus genaamd the blues, met laaiend enthousiaste reacties tot gevolg.

Meer info

Quentin Dujardin, Samuel Cattiau & Matthieu Saglio: Resonance

donderdag 04 mei 2017 - 20:00

Gitarist Quentin Dujardin en contratenor Samuel Cattiau componeerden samen melodieën voor gitaar en zang, geïnspireerd op teksten en oud muzikaal werk van de 12de tot de 18de eeuw.

Samen met cellist Matthieu Saglio ondernemen ze een muzikale expeditie doorheen tijdloze thema's en eigenen ze zich de harmonie en melodie toe van teksten zoals Cantigas de Santa Maria, de Italiaanse antieke aria’s, werken van Guillaume de Machaut, Johannes Ciconia, John Dowland en Henri Purcell. Ideale werken om de Oude Muziek te doorgronden en te laten herleven.

Meer info

Günther Neefs & Swingband: Special Request

vrijdag 12 mei 2017 - 20:00

In Special Request grijpen Günther Neefs & Swingband terug naar hun grote liefde: de swing. De warmste stem van Vlaanderen neemt je mee op een stijlvolle muzikale reis met meer dan 20 stevige standards en tijdloze ballads van blanke en zwarte stemmen uit diverse genres.

Meer info

Pappie loop toch niet zo snel

donderdag 18 mei 2017 - 20:00

Lang leve het levenslied! Het roert, ontroert, slaat en zalft en is al meer dan 100 jaar de tragikomische weerspiegeling van het dagelijkse leven via de mooiste melodieën. En toch loopt ons collectief geheugen gevaar, want we dreigen die mooie liedjes te vergeten.

Meer info

Try-out Jazzisfaction Big Band
Jazzisfaction Big Band

zondag 29 mei 2016 - 19:00

Als voorbereiding voor hun deelname aan de International Big Band Competition (IBBC) in Nederland, organiseert de Jazzisfaction Big Band (JFB) op zondag 29 mei om 19 uur een open repetitie/try-out in de foyer van GC den egger. Iedereen is welkom, de inkom is gratis! 

Meer info

Viktoria en haar Huzaar
Vlaams Muziek Theater

vrijdag 29 april 2016 - 20:00

Deze populaire operette vertelt het verhaal van de Hongaarse ritmeester der Huzaren die ontsnapt uit een krijgsgevangenkamp in Siberië. Bij een bezoek aan Tokio herkent hij zijn vroegere verloofde, die intussen getrouwd is met de Amerikaanse ambassadeur in Japan. Het vuur laait onmiddellijk weer op maar Victoria is trouw aan haar nieuwe echtgenoot. De Amerikaanse ambassadeur merkt wel dat zijn vrouw ongelukkig is en via allerlei verwikkelingen volgt de ontknoping.

Een schitterende operette van het Vlaams Muziek Theater met muziek van Paul Abraham.

Meer info

Living Roots
Ronny Mosuse, Jan De Smet, Fay Lovsky en Tom Theuns

vrijdag 22 april 2016 - 20:00

Ronny Mosuse (o.a. The Radio’s en CPeX), Jan De Smet (De Nieuwe Snaar), multi-instrumentaliste Fay Lovsky en folkmuzikant Tom Theuns trekken samen op pad, op zoek naar hun wortels. Welke songs hebben hen gevormd als muzikant? Voor welke componist hebben ze een buitengewone adoratie? Ze serveren gedurende de avond eigen interpretaties van zowel bekende oldies als recentere parels uit de muziekgeschiedenis. 

Meer info

Een sprong in de tijd
Stef Bos

zaterdag 16 april 2016 - 20:00

Het begin van een leven
Je springt in de tijd
De stroom van de rivier
Neemt je mee
Je ziet landschappen van liefde
Onzekerheid
Verlangen
Je zwijgt
Zingt
Ontwijkt
Leeft
Met onvermogen
En geluk
En dan opeens
Kijk je terug
Naar wat je hebt gedacht
Wie je was
En wie je bent geworden
Om daarna
Weer
De stroom te volgen

Meer info

Pagina's