Muziek

CLOUSEAU30: Theatertour (try-out)

zaterdag 23 september 2017 - 20:00

We schrijven 1987. Clouseau brengt met ‘Brandweer’ zijn eerste single uit, naar aanleiding van het eerste “serieuze” optreden, namelijk de opening van Marktrock Leuven. Zonder het zelf te beseffen, geeft de groep daarmee het startschot aan een van de grootste muzikale succesverhalen die Vlaanderen tot vandaag kent.

Meer info

Liesbeth List, Bert Verbeke, Jelle Cleymans: ZING-VECHT-HUIL-BID-LACH-WERK-en-BEWONDER

vrijdag 29 september 2017 - 20:00

Ramses Shaffy is ongetwijfeld één van de allergrootste Nederlandstalige liedjesmakers van de vorige eeuw. En zeker ook de meest eigenzinnige. Hij schreef ontelbaar veel prachtige nummers en bracht deze op een totaal eigen wijze. Zijn songs komen uit het diepste van zijn ziel en hij gaf ze de meest persoonlijke invulling. Hij maakte van elk lied een klein theaterstuk.

Meer info

MANdolinMAN: Unfolding the Roots

zondag 01 oktober 2017 - 11:00

Op hun succesvolle debuut Old Tunes, Dusted Down ging MANdolinMAN, Belgiës enige mandoline-kwartet, aan de slag met melodieën die folklorist Hubert Boone als een Vlaamse Alan Lomax had opgetekend.  Door de eigentijdse en eclectische bewerking kreeg de oude fanfaremuziek een tijdloos en universeel karakter.

Op hun tweede album MANdolinMAN plays Bossa Nova verkende het viertal de bossa nova-stijl.

Meer info

Jazzisfaction Big Band invites Scott Hamilton (VS) - exclusief concert voor België!

dinsdag 03 oktober 2017 - 20:00

De Jazzisfaction Big Band o.l.v. Jos Moons, sinds 2015 het 'huisorkest' van GC den egger, heeft niemand minder dan de Amerikaanse jazzsaxofonist Scott Hamilton kunnen strikken voor een exclusief concert op Belgische bodem.

Tijdens zijn jeugd luisterde Scott Hamilton veel naar jazzmuziek omdat zijn vader een omvangrijke platencollectie had. Toen hij acht was kreeg hij klarinetlessen, zijn enige officiële muzikale scholing! Hamilton begon echter pas met tenorsaxofoon spelen toen hij 16 jaar oud was.

Meer info

The Dublin legends / Formerly of The Dubliners

zondag 08 oktober 2017 - 20:00

Sommige bands zijn onsterfelijk. Toen John Sheahan, voorman van de fameuze Dubliners, in 2012 aankondigde te stoppen met de band, leek het doek definitief te zijn gevallen voor de meest legendarische Ierse folkgroep aller tijden. Maar de andere leden dachten daar anders over en gingen met veteranen Sean Cannon en Eamonn Campbell verder. Wel onder een nieuwe naam, want Sheahan nam de rechten op de bandnaam mee bij zijn vertrek. The Dublin Legends zetten de zegetocht van de grondleggers van de Ierse folk vol passie voort.

Meer info

Radio Cachot

donderdag 12 oktober 2017 - 20:00

Radio Cachot is muziektheater met een rauw randje. Ongepolijst en echt, Fred speelt zichzelf en de muziek wordt live gespeeld door zijn collega muzikanten.

Een verhaal over leren relativeren, leren overleven en leren een nieuwe toekomst op te bouwen binnen de vier muren van een Vlaamse gevangenis. Een verhaal over Fred.

Meer info

Ernst Jansz 50 jaar in het vak: De Neerkant - Exclusief concert voor België!

donderdag 19 oktober 2017 - 20:00

Ernst Jansz, oprichter van DOE MAAR en voormalig tieneridool, speelde 50 jaar geleden zijn eerste optreden met de inmiddels legendarische formatie CCC Inc. In deze jubileumvoorstelling leest hij voor uit zijn nieuwe boek De Neerkant en speelt hij liedjes van zijn gelijknamige nieuwe cd. Het boek beschrijft de jaren 1970-1980, van de hippiecommune in het Brabantse Neerkant tot de oprichting en de eerste jaren van Doe Maar. Naast sex, drugs & rock 'n' roll komt de hippietijd uitgebreid aan bod, toen de jeugd nog het idee had de wereld te kunnen verbeteren.

Meer info

Muziek in theater: Jekyll & Hyde, the Musical

vrijdag 20 oktober 2017 - 20:00

Dokter Henry Jekyll, een beloftevolle jonge arts, gaat op zoek naar een formule om het Goede en het Kwade in de menselijke ziel van elkaar te scheiden en zodoende de mens te bevrijden van alle negatieve impulsen. Als hij zijn formule echter uittest op zichzelf ondergaat hij een gruwelijke transformatie: de rustige en gewetensvolle wetenschapper verandert in de sadistische Edward Hyde. Het monster sticht in heel Londen terreur, maar blijft triomfantelijk uit de handen van de wet omdat hij de perfecte schuilplaats heeft gevonden: onder de huid van zijn alter ego Jekyll.

Meer info

Ultima Vez: In Spite of Wishing and Wanting

dinsdag 24 oktober 2017 - 20:30

In 1999 heeft Wim Vandekeybus er al een heel repertoire op zitten. Zijn creaties worden alom geprezen om hun intense fysieke en poëtische kwaliteit. Zijn interesse evolueert van een zoektocht naar instinctieve reacties, naar het innerlijk (on)bewuste. Zijn visie op en analyse van onze man-vrouw relaties lijken een eindeloze inspiratiebron. 

Meer info

Rumours, 40 years: A Fleetwood Mac Tribute

vrijdag 27 oktober 2017 - 20:00

Op 4 februari 2017 is het exact 40 jaar geleden dat de legendarische break-up-plaat Rumours het daglicht zag. Dit Fleetwood Mac-album staat vol parels als Go your own way, Don't stop en Dreams, songs die een voor een in ons collectief geheugen gegrift staan.

Meer info

The Bone Society: aperitiefconcert

zondag 29 oktober 2017 - 11:00

Het Belgisch kamermuziekensemble The Bone Society wil de trombone in de spotlights plaatsen. Sinds 2010 verenigt dit innovatief ensemble trombonisten uit conservatoria van New York, Bern, Amsterdam, Brussel, Antwerpen en Maastricht, met als grootste ambitie u te laten genieten van kamermuziek van het hoogste niveau!

Meer info

Niels Destadsbader klapt uit de biecht

zaterdag 04 november 2017 - 20:00

Niels Destadsbader zingt én vertelt. Over zijn foutste blunders, grootste passie en ware liefde. Muziek is de afgelopen jaren een deel van Niels geworden en met zijn eerste plaat Speeltijd won hij meteen vele harten voor zich. In een mum van tijd haalde Niels zelfs platina én kreeg hij zijn eerste MIA.

Met zijn liveband neemt hij je mee in zijn verhaal. Eentje met een lach én een traan. Niels Destadsbader klapt uit de biecht, aan u om de kerk in het midden te houden.

Meer info

Salvatore Adamo in concert

vrijdag 10 november 2017 - 20:00

Een levende legende als Salvatore Adamo hoeven we je ongetwijfeld niet meer voor te stellen na meer dan 50 jaar carrière, meer dan 100 miljoen verkochte albums en meer dan 500 liedjes. Cijfers over Adamo ogen altijd indrukwekkend, maar zelf geeft hij nog altijd de voorkeur aan woorden, muziek en melodieën.

Meer info

Gilles Van der Linden: Winterreise (Klankenstroom)

zondag 12 november 2017 - 19:00

Klankenstroom laat dit jaar opnieuw klassieke muziek ruisen en razen in de streek van de Merode. Het festival verwelkomt je op plaatsen waar het historisch erfgoed en de natuur een bijzondere plaats innemen. Met het thema stilte word je dit jaar op verrassende wijze door de natuur van zes gemeenten van de Merode geloodst.

In de Sint-Pieterskerk van Testelt wordt, als moment van introverte stilte, Winterreise van Franz Schubert opgevoerd met tenor Gilles Van der Linden. Een fascinerende, muzikale reis voor de hele familie.

Meer info

The Biggest Queen Experience: The Music of Queen

donderdag 16 november 2017 - 20:00

'De beste Freddie Mercury ter wereld!'

The Music of Queen met de Amerikaanse zanger Joseph Clark wordt internationaal geprezen om Josephs verbluffende gelijkenis met de fabelachtige stem van Freddie Mercury. Zijn band bestaat uit een uitgelezen selectie topmusici uit Zuid-Afrika. 

Meer info

Pagina's