Print

Den egger stelt atelierruimte ter beschikking aan jonge kunstenaars

In november 2020 vindt de zevende editie van de Kunstroute plaats, een parcours langs verschillende kunstenaars uit onze streek. Zij stellen gedurende vier weekends hun atelier open voor publiek. Ieder jaar opnieuw is het over de koppen lopen in de prachtige ateliers.

Maar wat als je een jonge kunstenaar bent en geen atelier hebt? Of je woont nog thuis en wil toch liever niet al die mensen binnen in jouw kamer? Den egger biedt de oplossing: we stellen gedurende de hele Kunstroute de onderste galerij ter beschikking aan jonge kunstenaars. In jouw pop up-atelierruimte kan je als kunstenaar de hele maand je werken tentoonstellen en een stukje van je werkwijze laten zien aan het publiek. Zie je dit zitten? Of ken je iemand die hiervoor in aanmerking komt? Laat het vóór 1 maart weten aan IGCS-coördinator Guido Peers (mail: Guido.peers@gmail.com, gsm: 0496 55 16 16). Er zijn 2 à 3 plaatsen beschikbaar, in functie van de kandidaten.

De Kunstroute is een organisatie van de IGCS, de Intergemeentelijke culturele samenwerking van Aarschot, Begijnendijk, Holsbeek, Rotselaar en Scherpenheuvel-Zichem, die met hun culturele projecten de regio Oost-Brabant op de culturele kaart wil plaatsen.

Foto: de jonge graffitikunstenaar Lars ‘TUZQ’ Van Cauwenbergh uit Scherpenheuvel-Zichem in actie tijdens de creatie van de graffiti wall aan den egger.