Print

Extra coronamaatregelen: den egger tijdelijk gesloten

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 30 oktober in het Overlegcomité beslist om over te gaan tot een verstrengde lockdown om de toenemende druk op onze ziekenhuizen een halt toe te roepen en de besmettingscurve zo snel en radicaal mogelijk om te buigen. Op 27 oktober had de Vlaamse Regering reeds extra maatregelen genomen om de verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Een van die maatregelen was de sluiting van de cultuurhuizen. Een beslissing die weliswaar hard aankwam, maar waar we uiteraard begrip voor hebben. De gezondheid van ons publiek en onze medewerkers primeert immers op dit moment. 

Omwille van een forse stijging van de hospitalisaties en het aantal besmettingen stelde het Overlegcomité op 24 maart een ‘paaspauze’ voorop. Op 14 april kwam het comité opnieuw bijeen om te beslissen wat de komende weken wel en niet mogelijk zou zijn. De piek van de nieuwste golf lijkt gerond maar de epidemiologische situatie blijft wel nog zeer precair. Het overlegcomité gaf alvast een eerste datum mee voor de heropstart van de culturele sector en een positief perspectief na maanden van sluiting voor de sector: vanaf 8 mei kunnen culturele buitenactiviteiten voor 50 personen publiek in het kader van het ‘buitenplan’ opnieuw doorgaan. Dit werd bevestigd op het Overlegcomité van 23 april. Vanaf 9 juni stijgt het maximum aantal toegelaten personen naar 200 personen binnen en 400 buiten, met afstand, mondmasker en onder voorwaarden. Op het overlegcomité van 11 mei kreeg de heropstartstrategie verder vorm en kwam er ook perspectief voor de zomer aan de hand van vier richtdata, namelijk 1 juli, 30 juli, 13 augustus en 1 september waarbij de mogelijkheid tot versoepeling telkens gebonden is aan bepaalde epidemiologische voorwaarden. 

Alle tickethouders voor geplande voorstellingen die niet kunnen doorgaan, zullen persoonlijk op de hoogte gebracht worden. We proberen in de eerste plaats de voorstellingen te verplaatsen. Als dat niet lukt, wordt de voorstelling definitief geannuleerd en worden de tickets terugbetaald.

Overzicht nieuwe data uitgestelde voorstellingen:

  • Katelijne Verbeke & Warre Borgmans 'K.A.L.M.': zaterdag 12 juni 2021
  • Michael Van Peel 'Van Peel tot Evenaar': vrijdag 25 juni 2021
  • ABBA Gold - The Concert Show 'Knowing You, Knowing Me': zaterdag 25 september 2021
  • Gene Thomas & band 'Omsingeld': woensdag 20 oktober 2021
  • The Flying Pickets 'Strike again / Only human': vrijdag 14 januari 2022
  • Maaike Cafmeyer & Peter De Graef 'Hullep': donderdag 17 februari 2022 (den Amer, CC Diest)
  • Bart Buls & David Piedfort 'Cooking with Knopfler': donderdag 21 april 2022
  • Jo Lemaire '4 x Anders': donderdag 2 juni 2022
  • Jazzisfaction Big Band invites Philip Catherine: vrijdag 17 juni 2022
  • Rob de Nijs '60 jaar artiest': uitgesteld naar najaar 2021

We hopen jullie snel weer opnieuw te mogen verwelkomen in den egger. Hou tot het zover is deze site en onze facebookpagina in de gaten voor de laatste info, of schrijf je in op onze nieuwsbrief om meteen up to date te blijven.

We blijven ondertussen telefonisch bereikbaar tijdens de openingsuren van het secretariaat op het nummer 013 46 06 50 of na afspraak ter plaatse.

Heb je nog vragen over COVID-19? Alle actuele info is terug te vinden op https://www.scherpenheuvel-zichem.be/corona.

Ongetwijfeld tot ziens in den egger. Zorg ondertussen goed voor jezelf en voor elkaar!