Print

GC den egger versus COVID-19: safety first!

We zijn ontzettend blij om jullie eindelijk opnieuw te kunnen begroeten in den egger. Uiteraard doen we ons uiterste best om iedereen in veilige én comfortabele omstandigheden te kunnen laten proeven van cultuur. Omdat jullie veiligheid en gezondheid primeert, nemen we de nodige maatregelen conform de geldende richtlijnen en protocollen van de federale overheid.

Volgende maatregelen zorgen er voor dat je met een gerust hart naar een voorstelling in den egger kan komen:

Toegang gebouw

 • Den egger is enkel toegankelijk via de hoofdingang en dit vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

Mondneusmasker

 • Het dragen van een mondneusmasker om een voorstelling in den egger bij te wonen, is niet langer verplicht. Op drukke plaatsen blijft het echter aangeraden uit respect voor je medebezoekers.

Ontsmetting

 • Bij de inkom staat een sanitaire zuil opgesteld met ontsmettende handgel. Deze vind je ook terug op andere locaties in het gebouw.

Social distancing

 • Eens je den egger betreedt, komen de regels rond social distancing te vervallen.

Avondkassa

 • De kassa is geopend vanaf een uur voor de start van de voorstelling.

Vestiaire

 • De vestiaire is geopend vanaf een uur voor de start van de voorstelling (€ 0,5 per jas).

Toiletten

 • In de toiletten is een desinfecterende gel aanwezig voor ontsmetting van de toiletbril.

Zaalplan

 • In de theaterzalen zijn geen beperkingen meer met betrekking tot afstand en aantal bezoekers (tot 500 personen vanaf 1 oktober). Het dragen van het mondmasker is dus niet langer verplicht wanneer je je in de zaal bevindt en geniet van de voorstelling. 

Drankgelegenheid

 • Je kan voor en na de voorstelling en tijdens de pauze (indien van toepassing) voor een drankje terecht in de foyer of in de cafetaria van de stedelijke sporthal.

Verluchting en ontsmetting zalen

 • Een goede luchtcirculatie en maximale aanvoer van verse lucht zijn zeer belangrijk in de strijd tegen corona. De theaterzalen van GC den egger zullen bijgevolg voor, tijdens en na het gebruik voldoende mechanisch verlucht worden, waarbij 100% verse lucht van buiten wordt aangedragen (geen recirculatie van binnenlucht). Ook de toiletten worden continu 24/7 geventileerd.

 • Het personeel van den egger zal de luchtkwaliteit in de theaterzaal opvolgen aan de hand van CO2-meters en de werking van het ventilatiesysteem hierop afstemmen. Het kan dus gebeuren dat er tijdens een voorstelling extra geventileerd wordt, wat kan leiden tot een tocht in de zaal. We proberen dit uiteraard tot het minimum te beperken. 

COVID-coördinator

Roeland Van Gorp, tel. 013 38 03 60, mail: roeland.vangorp@denegger.be  

ALGEMEEN

Wij blijven steeds ter beschikking voor bijkomende informatie over deze maatregelen.

Vanzelfsprekend blijven de algemene hygiëneregels ook van toepassing tijdens je bezoek aan den egger:

 • ben je ziek? Stel je bezoek dan uit of contacteer GC den egger via mail of telefoon
 • handen moeten worden gedesinfecteerd bij het betreden van de locatie, bij toiletbezoek, e.d.
 • het gebouw en de klinken/kranen/oppervlakken worden meermaals per dag ontsmet, de balie en het bancontactapparaat na elk gebruik
 • betaal zoveel mogelijk elektronisch of via overschrijving  
 • raak je gezicht niet aan 
 • als je niest of hoest, doe dit dan in je elleboog om omstaanders niet te besmetten. Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een afsluitbare vuilnisbakken die aanwezig zijn in de toiletten, in de inkomhal, …
 • vermijd het vastnemen van klinken, trapleuning, liftknoppen, lichtschakelaars, handgrepen van kasten en schuiven, kranen van wastafels, ... Gebruik bijvoorbeeld de elleboog of ontsmettende doekjes als je dit niet kunt vermijden.

Enkel als iedereen de richtlijnen volgt, is een veilige opstart van de cultuursector mogelijk. Onze medewerkers kunnen je aanspreken wanneer zij oordelen dat je de voorzorgsmaatregelen onvoldoende opvolgt. Alvast bedankt voor jullie begrip en inzet.

Bovenstaande maatregelen zijn gebaseerd op de algemeen geldende overheidsmaatregelen (https://www.info-coronavirus.be) en de preventiemaatregelen uit het Basisprotocol Cultuur en de Sectorgids Professionele Kunsten die we hebben toegepast op onze situatie, voor voorstellingen tot 500 personen (vanaf 1 oktober).

Let op: vanzelfsprekend kunnen de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad aangepast worden. Deze maatregelen worden dus regelmatig geüpdatet. Check deze pagina dus regelmatig en sowieso voor elk bezoek aan den egger, zodat je steeds zeker weet van wat er van jou als cultuurliefhebber verwacht wordt om alles veilig te houden voor jezelf en de anderen. Enkele  dagen voor de voorstelling ontvang je van ons ook nog een e-mail met gedetailleerde informatie en richtlijnen. 

TIP: schrijf je in op onze nieuwsbrief via www.denegger.be zodat je zeker op de hoogte blijft van toekomstige evenementen en eventuele wijzigingen.