Print

Gezocht: deelnemers voor participatieprojecten

Wist jij dat den egger in 2022 een Vlaamse projectsubsidie binnenhaalde om in te zetten op de deelname van nieuw publiek aan onze werking? We dienden samen met de cultuurregio de Merode, Westerlo en cultuurhuis Tessenderlo een project in waarin we willen experimenteren met verschillende acties, hoe we ook een thuis kunnen zijn voor mensen die we nu niet bereiken.

Het eerste traject van dit – toch wel experimenteel – project start nu!

Wij vonden een toffe, ervaren trajectbegeleidster, Nele Van den Ende, die momenteel op zoek gaat naar verschillende mensen die wij nu niet bereiken. Zij zal met behulp van vele lokale partners een nieuwe groep samenstellen en met hen in gesprek gaan. Waarom vinden zij de weg naar den egger niet? Op welke drempels botsen zij? En vooral: wat kunnen wij daaraan doen?

Deze nieuwe groep zal dit voorjaar naar voorstellingen gaan, cultuur en drempels bespreken, … en ook met ons in gesprek gaan. Nadien starten we een tweede traject rond dans.

Benieuwd naar het vervolg van deze trajecten? Of ken jij misschien iemand die nu niet aan cultuur deelneemt maar dit traject misschien wel wil volgen? Laat het ons weten!