Print

Seizoen 2020-2021

De afgelopen maanden stonden volledig in het teken van het coronavirus dat ook de cultuursector ongemeen hard raakte. Half maart ging den egger dan ook onherroepelijk dicht waardoor er een pak geplande voorstellingen en activiteiten helaas in het water vielen. Gelukkig komt er nu eindelijk licht aan het einde van de tunnel en krabbelen we na deze bizarre periode stilletjes aan weer recht.

Want achter de schermen bleven we doorwerken met als resultaat dat we vanaf september de draad weer kunnen opnemen, al zal dat de eerste maanden met een aangepast én veilig programma zijn. De noodzakelijke maatregelen van de overheid zorgen er immers voor dat een tot de nok gevulde theaterzaal nog niet meteen mogelijk is. Bovendien heeft het virus ook de agenda’s en plannen van veel artiesten overhoop gegooid. Hierdoor is het zowel voor hen als voor ons nog even puzzelen om jullie het best mogelijke programma voor te kunnen schotelen. Eenmaal dat op punt staat, gieten we alles in een brochure die half augustus jullie kant zal opgaan. Maar stip alvast 17 augustus aan in je agenda, want dan lanceren we het programma online. Op de website vind je natuurlijk ook steeds de laatste stand van zaken. Het zal (even) niet meer zijn zoals vroeger, maar er blijft veel om naar uit te kijken!

De ticketverkoop plannen we enkele weken later op het einde van augustus of begin september. Zodra we een concrete datum hebben vastgelegd waarop we met een gerust gemoed aan de verkoop kunnen starten, zullen we deze meteen meedelen. Hou daarom zeker onze website en facebookpagina in het oog. De ticketverkoop zal dit seizoen ook iets anders verlopen dan normaal. Wat de verre toekomst zal geven, weten we immers momenteel nog niet. In eerste instantie kan je daarom enkel tickets kopen voor het (aangepaste) programma van september tot november. Het programma van december 2020 en het voorjaar van 2021 kan je vanaf 17 augustus al wel terugvinden op onze website, maar tickets zullen pas later verkrijgbaar zijn omdat we kort op de bal willen spelen. In het slechtste geval zullen er misschien nog een aantal voorstellingen geannuleerd moeten worden, of op een andere manier aangepakt in functie van de eventuele verlenging van de coronamaatregelen.

Zoals alles in ons leven, zal ook het bijwonen van voorstellingen er nog een tijdje anders uitzien dan we gewend zijn. De gezondheid van ons trouwe publiek komt uiteraard op de eerste plaats. We hebben er alvast alles aan gedaan om je bezoek aan den egger zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen en vragen dan ook om de maatregelen rond social distancing en hygiëne na te leven, voor ieders gezondheid. Zo zal iedereen op een zorgeloze manier kunnen genieten van de prachtige cultuurmomenten die het leven kleur geven.

We voorzien in den egger duidelijke signalisatie en voldoende mogelijkheden om je handen te ontsmetten, maar helaas betekenen de voorschriften ook dat sommige dingen eventjes niet meer mogelijk zullen zijn en dat het aantal voorstellingen niet even uitgebreid is als onder normale omstandigheden. Omdat de maatregelen regelmatig worden bijgestuurd, raden we je aan om voor elke voorstelling even de meest recente na te lezen op www.denegger.be zodat je zeker helemaal up-to-date en klaar bent voor een ontspannen avondje in den egger. Want cultuur beleef je samen!