Programma

CLOUSEAU30: Theatertour (try-out)

zaterdag 23 september 2017 - 20:00

We schrijven 1987. Clouseau brengt met ‘Brandweer’ zijn eerste single uit, naar aanleiding van het eerste “serieuze” optreden, namelijk de opening van Marktrock Leuven. Zonder het zelf te beseffen, geeft de groep daarmee het startschot aan een van de grootste muzikale succesverhalen die Vlaanderen tot vandaag kent.

Meer info

Cirk Publiek

zondag 24 september 2017 - 13:30 tot 17:30

Cirk Publiek nodigt je uit op een namiddag vol acrobatie, workshops, een vleugje nostalgie en humor voor jong en oud. Een familiedag in en rond den egger!

Wat staat er op het programma?

Circus a la carte

Voor alle leeftijden

Meer info

Radio Oorwoud: 't Is altijd wat in mijn habitat

zondag 24 september 2017 - 14:00

U mag zich verwachten aan wervelend en humoristisch muziektheater waarbij het publiek mee op muzikale expeditie trekt.

Zet je schrap voor een swingende tocht langsheen nevelwouden, toendra’s, stadstuinen, struwelen, mangroves, taiga’s, ijskappen, heides en rotswanden… Een trip tussen veraf en dichtbij (tuin)huis. Steeds op hoog muzikaal niveau door topmuzikanten en educatief helemaal verantwoord ondersteund door WWF!

De eerste voorstelling speelde meer dan 100 keer en zowel het school- als familiepubliek was laaiend enthousiast. 

Meer info

Loge10 Theaterproducties: Het kerkhofclubje

donderdag 28 september 2017 - 20:00

Doris, Ida en Lucille zijn drie vriendinnen die recent weduwe zijn geworden. Eens per week komen ze samen op het kerkhof om daarna thuis met koffie en taart bij te praten over het leven. Ze zijn happy single tot één van hen Sam leert kennen, de plaatselijke beenhouwer. De vriendschap wordt op de proef gesteld en het 'kerkhofclubje' dreigt uit mekaar te vallen.

Een hartverwarmend verhaal waarin lach en ontroering mekaar in snel tempo opvolgen.

Met een aboslute topcast:  Leah Thys, Ann Pira, Marleen Merckx, Ann De Winne en Erik Goris.

Meer info

Liesbeth List, Bert Verbeke, Jelle Cleymans: ZING-VECHT-HUIL-BID-LACH-WERK-en-BEWONDER

vrijdag 29 september 2017 - 20:00

Ramses Shaffy is ongetwijfeld één van de allergrootste Nederlandstalige liedjesmakers van de vorige eeuw. En zeker ook de meest eigenzinnige. Hij schreef ontelbaar veel prachtige nummers en bracht deze op een totaal eigen wijze. Zijn songs komen uit het diepste van zijn ziel en hij gaf ze de meest persoonlijke invulling. Hij maakte van elk lied een klein theaterstuk.

Meer info

MANdolinMAN: Unfolding the Roots

zondag 01 oktober 2017 - 11:00

Op hun succesvolle debuut Old Tunes, Dusted Down ging MANdolinMAN, Belgiës enige mandoline-kwartet, aan de slag met melodieën die folklorist Hubert Boone als een Vlaamse Alan Lomax had opgetekend.  Door de eigentijdse en eclectische bewerking kreeg de oude fanfaremuziek een tijdloos en universeel karakter.

Op hun tweede album MANdolinMAN plays Bossa Nova verkende het viertal de bossa nova-stijl.

Meer info

Jazzisfaction Big Band invites Scott Hamilton (VS) - exclusief concert voor België!

dinsdag 03 oktober 2017 - 20:00

De Jazzisfaction Big Band o.l.v. Jos Moons, sinds 2015 het 'huisorkest' van GC den egger, heeft niemand minder dan de Amerikaanse jazzsaxofonist Scott Hamilton kunnen strikken voor een exclusief concert op Belgische bodem.

Tijdens zijn jeugd luisterde Scott Hamilton veel naar jazzmuziek omdat zijn vader een omvangrijke platencollectie had. Toen hij acht was kreeg hij klarinetlessen, zijn enige officiële muzikale scholing! Hamilton begon echter pas met tenorsaxofoon spelen toen hij 16 jaar oud was.

Meer info

Walter Baele: No man show

vrijdag 06 oktober 2017 - 20:00

‘Geacht publiek, hartelijk welkom maar ik ben er niet.’ Zo begint de nieuwe show van Walter Baele. Zijn alter ego’s moeten het deze keer alleen zien te redden. Wat doen Martin Rigolle en co? Of is het rekenen op een noodinterventie van koning Filip, onze premier en Willy Naessens? No man show is een one man show zonder de man voor wie we allemaal zijn gekomen. Wat een vlotte avond moest worden dreigt te eindigen in een nooit eerder gezien brokkenparcours…

Meer info

The Dublin legends / Formerly of The Dubliners

zondag 08 oktober 2017 - 20:00

Sommige bands zijn onsterfelijk. Toen John Sheahan, voorman van de fameuze Dubliners, in 2012 aankondigde te stoppen met de band, leek het doek definitief te zijn gevallen voor de meest legendarische Ierse folkgroep aller tijden. Maar de andere leden dachten daar anders over en gingen met veteranen Sean Cannon en Eamonn Campbell verder. Wel onder een nieuwe naam, want Sheahan nam de rechten op de bandnaam mee bij zijn vertrek. The Dublin Legends zetten de zegetocht van de grondleggers van de Ierse folk vol passie voort.

Meer info

Radio Cachot

donderdag 12 oktober 2017 - 20:00

Radio Cachot is muziektheater met een rauw randje. Ongepolijst en echt, Fred speelt zichzelf en de muziek wordt live gespeeld door zijn collega muzikanten.

Een verhaal over leren relativeren, leren overleven en leren een nieuwe toekomst op te bouwen binnen de vier muren van een Vlaamse gevangenis. Een verhaal over Fred.

Meer info

Pagina's