Print

Ballet Dommage: MELVIUS! (locatieproject van 10 tot 12 september)

Drie dagen lang dwaalt de legende van MELVIUS! door onze straten. Rampspoed beheerst de menigte! Een volgestapelde parade doolt rond het marktplein, een bode scandeert de hoop en een tienkoppig koor bezingt genade in uw voortuin. Kommer en kwel - gratis en voor niets!

Met MELVIUS! speelt Ballet Dommage een catastrofaal spektakel in alle hoeken van onze stad, waarbij bijzondere ontmoetingen met buurtbewoners centraal staan. Geïnspireerd door het wagenspel toert het theatergezelschap een maand lang rond. Met decors hangend aan fietsen en karren vertrekken ze in Leuven en trekken ze door het Hageland tot eindhalte Genk. Als een rijdend kunstwerk verbazen ze de voorbijgangers. Na een dag reizen, houden ze halt in dorp of stad. Hier verblijven ze enkele dagen, verrassen de bewoners met interventies en spelen een spektakel op het plaatselijke dorpsplein of een groot veld. Nadien trekt de fietskaravaan verder. 

Ballet Dommage is het avontuurlijke theatergezelschap van Katrien Valckenaers en Maxim Storms. Ze onderzoeken hoe experiment en toegankelijkheid samen kunnen gaan in een vaak fysieke, beeldende theatertaal. MELVIUS! wordt een absurdistisch locatieproject waarin het publiek deel wordt van de belevenis.

Programma:

Dinsdag 10 september: aankomst van de acteurs met vier grote, overvolle fietsen in Scherpenheuvel-Zichem. Rond 16 uur startmoment  bij de Basiliek van Scherpenheuvel. 's Avonds aanbelacties in de stad.

Woensdag 11 september: theatrale interventies op diverse locaties in Scherpenheuvel-Zichem. 

Donderdag 12 september: voorstelling MELVIUS! om 19u30 op de werf achter parking stadhuis (August Nihoulstraat 13-15). Toegang is gratis.

CONCEPT Katrien Valckenaers en Maxim Storms SPEL Greet Jacobs, Wanda Eyckerman, Katrien Valckenaers, Maxim Storms en een 10-koppig koor DECOR EN INSTALLATIE Tim Vanhentenryk KOSTUUM Rosa Schützendorf EINDREGIE Lisa Verbelen MUZIEK Gerrit Valckenaers PRODUCTIE Jana Debruyne en Sandra Diris ZAKELIJKE LEIDING Ruth Mariën en Hanne Doms FILM Wietse Palmans IN COPRODUCTIE MET 30CC en C-TAKT IN SAMENWERKING MET CC Aarschot, Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Hasselt, Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren. MET DE STEUN VAN de Vlaamse Overheid

Met de steun van de Intergemeentelijke Culturele Samenwerking (IGCS) van Scherpenheuvel-Zichem, Aarschot, Rotselaar, Holsbeek en Begijnendijk.

Categorie
Datum
donderdag 12 september 2019 - 19:30
Prijs
Gratis

Afbeeldingen

  • (c) Tom Herbots

  • (c) Maxim Storms

  • (c) Tom Herbots