Print

Drive-in cinema

Onze gemeente verrast je met een allereerste drive-in movie en dit meteen met twee films op één avond ! Op 3 juli pakken we uit met de geweldige familiefilm Onward om 19 uur. Om 22 uur tonen we Knives Out, een boeiende ‘whodunit’ met een topcast! 

Reserveer vooraf uw (parking)plaatsje en kom genieten van deze unieke ervaring op de parking van den egger.

Reservatie is verplicht en kan vanaf vrijdag 26 juni om 9 uur. PER WAGEN en PER FILM kost een ticketje slechts € 5.

Enkele dagen voor het event krijgt u nog een mail met alle praktische info!

De vertoning gebeurt via een 40 m² groot LED-scherm  en de klank wordt via een FM-kanaal op uw radio weergegeven. Breng je familie en/of vrienden mee en zorg gerust voor je eigen knabbeltje en drankje. Maak er in je auto  de leukste bubbel van de voorbije maanden van!

ONWARD, 19 uur (Vlaams gesproken)

Moderne communicatiemiddelen en technologie hebben ons niet alleen van elkaar vervreemd, maar tevens werd magie verdreven. Waar je je vroeger nog met een spreuk uit penibele situaties kon redden of simpelweg het licht aan kon doen, hebben de huidige generaties hier geen zin meer in. Waarom moeilijke spreuken uit je hoofd leren als je ook gewoon het licht met een knopje aan kan doen? De elfenbroers Lightfoot hebben hierover een verschillende mening. De jongste Ian gaat met zijn tijd mee, maar de oudere stoere Barley verlangt naar oude tijden met tovenaars, draken en een eeuwenoude strijd om leven en dood.

Het verhaal speelt zich af in een wereld die verwant is aan die van Lord of the Rings. Elfen, eenhoorns, cyclopen, centaurs, draken en andere wezens leven er zij aan zij. De modernisering heeft zich echter ingezet. Elektriciteit, computers en smartphones hebben de magie van weleer verdrongen.

In die wereld dromen de elf Ian en zijn oudere broer Barley van een ontmoeting met hun vader die ze verloren toen ze nog zuigelingen waren. Op zijn zestiende verjaardag krijgt Ian tot zijn grote verbazing een tot op die dag verborgen gehouden cadeau: een toverstaf van zijn vader met een bijhorende magische steen, waarmee hun vader voor vierentwintig uur uit het dodenrijk kan worden teruggetoverd. Door het gekibbel van de broers loopt er echter iets fout en ziet het duo zich genoodzaakt om eropuit te trekken om hun fout te herstellen.

Amusement gegarandeerd!

KNIVES OUT, 22 uur.

Het gebeurt allemaal in een ­afgelegen landhuis met flarden mist en een behoorlijke portie mysterie eromheen. Een groot huis vol mahonie en zware gordijnen, knetterend haardvuur en dure cognac,  Oosterse tapijten met hoge knoopdichtheid en berenvellen uit de donkere wouden van Canada.

Een dag na zijn vijfentachtigste verjaardag wordt de succesvolle detectiveschrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) in een plas bloed aangetroffen. Weet één van zijn erfgenamen er meer van? Duidelijk wordt dat de patriarch een fortuin achterlaat, dus tja…

Knives Out is een klassieke whodunit in een modern jasje: een Agatha Christie-achtig verhaal vol personages met een motief om de miljonair uit de weg te ruimen. Een detective met filosofische inslag –best geestig neergezet door James Bond-acteur Daniel Craig– bijt zich in de zaak vast en diept steeds meer onmin op tussen de familieleden, aangevuld met een hedendaagse variant op de spreekwoordelijke butler: een verpleegkundige uit een Zuid-Amerikaans land, een land waarvan niemand de naam kan onthouden.

Voor de hedendaagse kijker heeft ‘Knives Out’ een bedaagd tempo en een eerder opgewekte dan snijdende spanning, maar dat is nu precies de sterkte van deze film. Via de speurneus maken we een ronde langs de ruziënde betrokkenen, met zichtbaar plezier in ouderwets, geweldig acteren door vedettes als Jamie Lee Curtis, Ana de Armas, Chris Evans en Don Johnson. Dit zijn geen mensen met wie je meeleeft, maar allemaal figuurtjes in een puzzel, de puzzel die moet worden opgelost. De makers zorgen er ondertussen voor dat de weg ernaartoe speels en vermakelijk is. Spanning en humor samengebundeld; kom dat zien ! Kom dat oplossen !

Categorie
Datum
vrijdag 03 juli 2020 - 19:00
Uitverkocht
Datum
vrijdag 03 juli 2020 - 22:00
Uitverkocht
Prijs
€ 5

Afbeeldingen