Film

Film: Kursk

woensdag 10 april 2019 - 20:00

In 2000 zinkt de Russische nucleaire onderzeeër Koersk na een explosie naar de bodem van de ijzige Barentszzee. Aan boord weten 23 matrozen zich in veiligheid te brengen in een onbeschadigd compartiment. Terwijl zij vechten om te overleven, stuiten hun wanhopige familieleden op een muur van politiek stilzwijgen. Hoewel de Russische marine er met zijn verouderde materiaal niet in slaagt de mannen te bevrijden, houden ze alle buitenlandse hulp af.

Meer info

Film: Bohemian Rhapsody

woensdag 13 maart 2019 - 20:00

Bohemian Rhapsody is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij leverde strijd tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt de snelle opkomst van de band, aan de hand van hun iconische songs en revolutionaire geluid, tot ongekende hoogten. Geheel onverwacht besluit Freddie de band te verlaten en een solocarrière te beginnen.

Meer info

The Martian

woensdag 13 april 2016 - 20:00

Zes dagen geleden werd astronaut Mark Watney één van de eerste mensen die een voet op Mars zette. Nu is hij er zeker van dat hij de eerste zal zijn die er zal sterven. Na een zandstorm blijft hij alleen achter. Zijn team waant hem dood en Mark kan geen contact opnemen met aarde om te laten weten dat hij nog leeft. En zelfs al zou hij daarin slagen, tegen de tijd dat een reddingsploeg hem bereikt zouden zijn levensvoorraden reeds lang zijn uitgeput.

Meer info

Sicario

woensdag 23 maart 2016 - 20:00

Kate Macy (Emily Blunt) is een jonge FBI-agente die deelneemt aan een geheime CIA-operatie om de baas van een Mexicaans drugskartel uit te schakelen. Samen met twee huurlingen steekt ze in Tucson, Arizona de grens over naar Mexico om de drugsbaas te elimineren. Maar eenmaal over de grens treffen ze een heel gevaarlijke en verdorven wereld aan.

Meer info

Wild

woensdag 09 december 2015 - 20:00

Na een mislukt huwelijk en de dood van haar moeder,  heeft Cheryl Strayed alle hoop verloren. Na jaren van roekeloos, destructief gedrag, maakt ze een overhaaste beslissing. Zonder enige ervaring en alleen gedreven door pure vastberadenheid, begint ze aan een wandeling van meer dan 1600 kilometer over de Pacific Crest Trail.

Jean-Marc Vallée vertelt in Wild een opmerkelijk en bovendien waargebeurd verhaal. Hoofdrolspeelster Reese Witherspoon won verschillende awards voor haar indrukwekkende vertolking.

Meer info

Whiplash

woensdag 18 november 2015 - 20:00

Andrew Neyman (Miles Teller), een jonge jazzmuzikant, is vastberaden om koste wat kost de beste drummer van zijn elitaire conservatorium te worden. De briljante muziekdocent Terence Fletcher (J.K. Simmons), die bekend staat om zijn gevreesde, spartaanse lesmethodes, leidt het beste jazz-ensemble van de school. Hij ontdekt de ambitieuze drummer en zorgt ervoor dat Andrew in zijn band terecht komt. Onder invloed van de tirannieke Fletcher wordt Andrews streven naar perfectie een onoverkomelijke obsessie.

Meer info

Cooties + Un Homme Bien - Halloween special

woensdag 28 oktober 2015 - 20:00

Wanneer de leerlingen van een afgelegen dorpsschool besmet voedsel geserveerd krijgen in de cafetaria, veranderen ze in zombieachtige kannibalen en zetten hun zinnen op het lerarenkorps. De docenten, waaronder Elijah Wood (bekend als Frodo uit The Lord of the Rings) en Rainn Wilson (van de Amerikaanse versie van The Office) moeten samenwerken om de moordlustige meute af te houden. Didactische principes worden overboord gegooid en de leerkrachten gaan over op extreem klasmanagement in deze cultklassieker in wording!

Meer info

The Theory of Everything

woensdag 14 oktober 2015 - 20:00

Op zijn 21e krijgt de briljante natuurkundige Stephen Hawking te horen dat hij lijdt aan de verlammende spierziekte ALS en nog maar twee jaar te leven heeft. Ruim vijftig jaar later is hij nog altijd onder ons, weliswaar volledig verlamd.

Meer info