Print

Frank Boeijen: Theatertour 2018

Zijn onmiskenbare stem, de liedjes uit het hart, zijn band die past als een warme jas. Frank Boeijen geraakt met zijn persoonlijke verhaal in het hart van de theaterbezoeker. Om daar vervolgens lange tijd te blijven. Want zijn teksten beklijven en de muziek vervoert. Hits van toen Zwart WitDe VerzoeningZeg me dat het niet zo isKoud in mijn hart of Vaderland worden op een verrassende manier naar het heden gehaald. Een avond waarin de bezoeker een reis maakt door de tijd van de jaren ’80 naar het heden.

Frank Boeijen overtuigt keer op keer tijdens zijn theateravonden. Zowel muzikaal, tekstueel als in beleving. Hij speelt met zijn eigen oeuvre en het publiek wordt op zijn wenken bediend. Van bekende hits naar pas geboren liedjes, hij biedt met zijn band muzikale variatie voor in het rode pluche. 

Palermo

Op 12 januari 2018 bracht Frank Boeijen zijn nieuwe album Palermo uit. Een geheel van twee cd’s en een boek, met in totaal 17 nieuwe liedjes. De liedjes geven betekenis aan een veilige haven, een vertaling van het Italiaanse woord Palermo. Palermo vormt ook het fundament van deze theatertour.

Palermo is een ode aan de liefde en bevat liefdesliedjes in de breedste betekenis van het woord. De liedjes verhalen over vriendschap, het leven, muziek en de liefde. Frank laat zich op de eerste cd begeleiden door het City of Prague Philharmonic Orchestra waarvan de arrangementen door Sebastiaan Koolhoven en Ton Snijders geschreven zijn. De tracks op de 2de cd staan op zichzelf, maar zijn toch verweven met Palermo. Ze gaan over de vergankelijkheid van het bestaan, vriendschap en het leven in al zijn facetten.

Frank schreef de nieuwe liedjes van Palermo in nauwe samenwerking met pianist Ton Snijders. Palermo is een album dat zich laat beluisteren als een aaneengesloten verhaal. De liedjes vormen samen een eenheid maar staan ook op zichzelf. Het geheel ademt een sfeer van alledaagse observaties, de liefde gespiegeld en verteld vanuit Frank zijn perspectief.

"Frank Boeijen weet met zijn theatertour als vanouds vernieuwend voor de dag te komen. Hij verkeert in artistieke topvorm. Zijn stem heeft aan betekenisvolle gloed gewonnen. Er valt veel te genieten tijdens zijn voorstelling." (Popmagazine Heaven)

 

Categorie
Locatie
Datum
vrijdag 20 april 2018 - 20:00
Laatste tickets
Prijs
ABO: € 22
-21/+60: € 24
Basis: € 26

Afbeeldingen