Humor

Youp van 't Hek: De laatste ronde

woensdag 24 mei 2023 - 20:00

Op tijd weg van het feestje. Dat was een van de ware wijsheden van Youp zijn vader. Dus gaat hij stoppen. Over twee jaar, op zijn zeventigste verjaardag, zet hij geen punt, maar een feestelijk uitroepteken achter zijn vrolijke carrière. En voor die tijd reist hij nog één keer met De Laatste Ronde langs alle Nederlandse en Vlaamse theaters waar hij de afgelopen vijftig jaar met zoveel plezier heeft gespeeld. Nog een keer keihard lachen om alles wat het leven in zijn ogen aantrekkelijk en belachelijk maakt. En we weten: dat is veel. Heel veel zelfs. Zeker als Youp het vertelt.

Meer info

Wim Helsen: Niet mijn apen, niet mijn circus

vrijdag 19 mei 2023 - 20:00

Wat heeft de wereld nodig?
Wat heeft een mens nodig?
Wat hebt u nodig?
Eenvoudige vragen.
Eenvoudige vragen vragen om ingewikkelde antwoorden.
Dat treft - Wim Helsen bulkt van radicale, geheimzinnige en willekeurige antwoorden.
Hij deelt die graag met u - omdat hij uw vriend is.  
Uw eerlijke, echte, beste vriend.

Luister, hij lijkt iets te zeggen:
Niet mijn apen, niet mijn circus.

Tekst & spel: Wim Helsen

Meer info

Guga Baul & Jonas Van Thielen: Badje vol met stroop

donderdag 04 mei 2023 - 20:00

In Badje vol met stroop brengen acteur, zanger en stemmenimitator Guga Baul en acteur, reporter en theatermaker Jonas Van Thielen een ode aan hun held. Allebei kinderen van het magische jaar 1986, nemen ze je mee op een heerlijke trip naar de beste Vlaamse fictie van de jaren ‘80 en ‘90. Spilfiguur van hun verhaal is de Vlaamse oppergod van de comedy, onsterfelijk als Hector en Koko Flanel: Urbanus. De reis brengt hen verder naar Postbus X, Kulderzipken, FC De Kampioenen, De Droomfabriek, ...

Meer info

Urbanus: Bis, bis, bis!

vrijdag 28 april 2023 - 20:00

“Zoals praktisch al mijn collega’s zat ik door Sint Corona al twee jaar opgesloten achter de theatergordijnen. Ik kon die gedwongen isolatie gelukkig zinvol verspillen door mijn autobiografie te schrijven, maar de drang om de mensen live te laten lachen zat toch serieus onder mijn hart te drukken. Nu eindelijk ook mijn publiek weer buiten mag, hoor ik hen Bis, bis, bis! roepen van in de zaal en vliegen de gordijnen vanzelf open.

Meer info

Het Prethuis: Frank wordt Francine

donderdag 27 april 2023 - 20:00

Frank lijkt gelukkig: een goed huwelijk, toffe baan, een zoon die in zijn voetsporen treedt, … Wat wil een man nog meer? In Frank zijn geval: vrouw zijn! Frank wil ermee naar buiten komen en verder door het leven gaan als Francine. Maar wie brengt hij als eerste op de hoogte? Al zeker niet de praatzieke buurvrouw Cecile. Als zij dit te weten komt, gaat het nieuws gegarandeerd als een lopend vuurtje. Vrouwlief dan maar? De zoon in elk geval niet. Hoe gaat hij reageren op dit nieuws? En dan is er nog psycholoog Dominiek. Kan hij de gemoederen bedaren?

Meer info

Die Verdammte Spielerei: Seniorie De Spielerei

donderdag 30 maart 2023 - 20:00

Het leven gaat snel, de vergrijzing nog sneller. We kunnen ons dus maar beter voorbereiden. De Spielerei spoelt door naar 2050. Gemiddelde leeftijd van de Spielerei: 70 jaar. Haaruitval, steunkousen en stoma’s.

Vinden we wel genoeg vrouwen in het door ons gekozen rusthuis? 
Krijgen we daar wel iets om te drinken? 
Kunnen we met valse tanden nog wel op een saxofoon blazen? 
Waar gaat de wereld naartoe? 
En hoe zetten we de toekomst naar onze hand?

Meer info

Stenzel & Kivits: The Best of 23 Years

donderdag 16 februari 2023 - 20:00

Onmogelijke concerten geven, dat lukt alleen de wereldbekende tenor Stenzel & meesterpianist Kivits. 

Beide heren leveren al 23 jaar het bewijs dat comedy en klassieke muziek op een heerlijke manier kunnen versmelten en perfect met elkaar harmoniëren. Briljante Nederlandse muzikanten die ook erg komisch zijn.

Na 23 jaar bundelen ze voor het eerst hun allerbeste capriolen onder, naast, op en met hun piano waarbij ze niets aan het toeval overlaten om het publiek op het verkeerde been te zetten. 

Meer info

Kamal Kharmach: Mag ik even? 2022

vrijdag 27 januari 2023 - 20:00

2022 is tot nu toe al een bewogen jaar geweest. Een invasie van Rusland in Oekraïne, stijgende energieprijzen en de opmars van apenpokken. Gelukkig heeft Kamal Kharmach met zijn drie vorige eindejaarsconferences de nodige ervaring om een jaar als 2022 te fileren voor ons.

Benieuwd naar wat Kamal in petto heeft met zijn komische kijk op taferelen als het ontslag van Wouter Beke, het stikstofakkoord en …? In ruil voor een ticket krijg je een conference vol rake opmerkingen en relevante grappen over het jaar 2022!

Meer info

Chris Van den Durpel: Spiessens spijbelt!

donderdag 19 januari 2023 - 20:00

Greta Thunberg en Anuna De Wever hebben hun best gedaan. Maar toen zelfs Covid-19 amper het klimaat kon beïnvloeden, werd het bittere ernst. Slechts één man kan ons nog redden. De grootste influencer sinds Godfried Van Bouillon: Kamiel Spiessens! Er is misschien geen Planeet B, maar er is wel een Plan K. Spiessens spijbelt!, een lezing die zal schokken. Van het lachen.

Meer info

Herman van Veen: De Voorstelling

donderdag 12 januari 2023 - 20:00
vrijdag 13 januari 2023 - 20:00

“Ook al ben ik van gisteren, ik begrijp nog steeds wat ik bedoel, zing het honderduit, speel altijd wel viool, dans wat ik dansen kan, ook al krijgt de tijd er vat op. Vertel over wat hetzelfde en hoe het vroeger anders werd. Het nieuwe gaat er nooit vanaf.

Luister naar de stem van onze kleinzoon die me roept met de stem van mijn vader en de journalist die me vroeg “wat is het mooiste woord dat u ooit zong”?

Dacht alle liedjes af: “Help”? “Jeminee”? “Rozemarijn”? “Knuffels”? “Jij”? “Ja”? “Neen”? Ik wist het: “Morgen”!

Meer info

Pagina's