Print

Hydrogen Sea: Automata

Pieterjan Seaux, Birsen Uçar en Steven Van Gelder vormen het Brusselse Hydrogen Sea. Hun ambientachtige, sacrale songs herbergen echo’s van Cocteau Twins en Laurie Anderson. Uçars stemkleur wisselt elegant tussen dromerig en roodgloeiend. Seaux is nooit te beroerd om nu en dan downtempo af te wisselen met dance beats. In 2016 werd hun album In Dreams omschreven als een parel met internationale klasse. Volgens Humo zijn ze klaar om mee te draaien in de hoogste regionen van de Belpop Premier League.

Met Automata maakt Hydrogen Sea de overstap van digitale naar analoge electronica, als een reactie tegen de moderne wereld waarin digitalisering en automatisering de rol van de mens in vraag begint te stellen. Hydrogen Sea grossiert in traag, ijl, melancholisch en zweverig-groovy.

Voor dit project breidt Hydrogen Sea haar sferische klankenpalet uit met extra muzikanten op het podium. Zo wordt Patricia Vanneste van Balthazar één van de violisten en vervoegt Joris Caluwaerts van STUFF. zich als de magistrale keyboard wizard.

Laat je betoveren door een band die vaardig met weemoed boetseert!

Categorie
Locatie
Datum
vrijdag 19 januari 2018 - 20:00
Prijs
ABO: € 13
-21/+60: € 15
Basis: € 17
Youth drop (-18): € 8

Afbeeldingen

Media