Print

JazzCafé@DenEgger5.0: Hugo Boogaerts Moon Express

Deze formatie (voorheen 'HB Express') voert je mee alsof je op een trein (Express) een rit maakt door diverse stijlen zoals jazz, funk, soul en rhythm & blues.

De stijl laat zich niet onder een noemer vangen, maar de 'groove' en het samenspel tussen de musici staat centraal en wordt gevormd door de invloed van de elk zeer persoonlijk spelende musici die liever niet denken in termen van één bepaalde stijl. Ze komen uit Vlaanderen en Wallonië. Hugo Boogaerts (saxofoons, dwarsfluit en zang) is al meer dan 23 jaar de bezieler van deze stomende formatie en verantwoordelijk voor het grootste aandeel van de composities die bestaan uit, weeral, een aanstekelijke groove met hierover een originele en soms zelfs grappige melodieën. Dit laatste zal menigeen niet verbazen als je weet dat hij al jaren vast lid was van de vernieuwende formatie 'Wizards of Ooze' waarmee hij, zoals met zijn eigen formatie, door heel Europa toerde. De composities neigen ook meer en meer naar deze laatstgenoemde band waarbij Hugo’s aandeel de sound sterk beïnvloedde.

Laat je verbazen door deze groep muzikanten die zelfs de niet-jazzliefhebbers niet onberoerd laten.

Line up:

Hugo Boogaerts: lead vocals, saxophones, flute, keyboards, compositions 
Nico Schepers: trumpet, flugelhorn 
Bart Van Caenegem: Fender Rhodes, piano, keyboards, vocals 
Patrick Deltenre: guitars 
Yves Baibay: drums 
Roberto Mercurio: bass

Tickets kosten € 12 en zijn verkrijgbaar  in de cafetaria aan den egger, door storting van het bedrag op BE44 7330 1906 2045 (met vermelding van naam, adres en optreden) of aan de inkom de avond zelf.

 

Categorie
Datum
dinsdag 30 januari 2018 - 20:30
Locatie
Prijs
€ 12

Afbeeldingen

  • (c) Freddy Vandervelpen