Print

Jazzisfaction Big Band invites… Stephane Belmondo

De Jazzisfaction Big Band is voor het eggerpubliek geen onbekende. De bigband, sinds 2015 het 'huisorkest' van den egger, speelde in Scherpenheuvel al een aantal memorabele concerten met o.a. Gary Smulyan, Don Menza, Scott Hamilton en Denise Jannah. Zowel op nationaal als op internationaal vlak won de bigband verscheidene gerenommeerde wedstrijden.

Voor dit concert, meteen de afsluiter van het seizoen, nodigt de bigband onder leiding van dirigent Chris Vandeweyer opnieuw een grote naam uit de Europese jazzwereld uit. De Fransman Stephane Belmondo is één van de bekendste jazztrompettisten in Europa. Grote namen als Chet Baker en Dee Dee Bridgewater nodig(d)en hem regelmatig uit voor hun tournees. In 1995 trok hij voor vijf jaar naar New York waar hij het podium deelde met de allergrootsten. Als enige artiest ooit slaagde hij erin om in drie jaar tijd vijf Victoires du Jazz, de belangrijkste award voor jazz binnen de Franse muziek, binnen te halen.

Samen met zangeres Els Artois brengt de bigband een programma van eigenzinnig gearrangeerde, doch herkenbare jazzstandards, aangevuld met originele bigbandcomposities en nieuwe creaties met Stephane Belmondo, een solist op wereldniveau. Kortom, een niet te missen concert met een programma waarin ieder zichzelf respecterende jazzliefhebber zich terug vindt.

In samenwerking met de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord (HAMW).

Categorie
Datum
vrijdag 24 mei 2019 - 20:00
Prijs
ABO: € 12
Senior drop (+ 65): € 12
-21/+60: € 14
Basis: € 16
Youth drop (-18): € 8

Afbeeldingen

  • (c) Fabrice Journo

  • (c) Fabrice Journo