Print

Jokke Schreurs Quartet: Wannes in Jazz

In Wannes in Jazz geeft het Jokke Schreurs Quartet haar eigenzinnige maar respectvolle en verfrissende kijk op het werk van Wannes Van de Velde. Vier gerenommeerde jazzmuzikanten spelen bewerkingen van en improvisaties op thema's uit het rijke oeuvre van de Antwerpse zanger. Ze willen de muzikale kwaliteit van zijn werk in de verf zetten en het toegankelijk maken voor een ruimer publiek.

Bezieler Jokke Schreurs over het project: ‘Er is materiaal dat te kostbaar, te levenskrachtig is om het in een museum te laten onderstoffen. Het moet naar buiten, het moet ademen, het moet leven. En soms heeft het daar een helpende hand bij nodig. Een goeie compositie kan uiteindelijk alle kanten uit. En dus gaan wij de kant uit die we kennen: jazz.’

BEZETTING:

Jokke Schreurs (gitaar), André Donni * (tenorsax), Henk de Laat (contrabas en scat) en Luc Vanden Bosch (drums)

* Tenorist-klarinettist André Donni vervangt trombonist Nabou Claerhout die door omstandigheden niet aanwezig kan zijn op het concert in den egger. 

Donni verdiende al zeer vroeg zijn sporen, ook in de klassen jazzharmonie en improvisatie van zijn vader, de gitarist Willy Donni. Hij speelde met Toots Thielemans, Philip Catherine, Eric Legnini, Wild Bill Davis, Claude Bolling, Al Grey en werkt nog steeds met pianist/componist Charles Loos. André werkte al in de jaren '90 samen met Jokke Schreurs in het Ellington-project 'A drum is a woman' en heeft niet geaarzeld om de muziek van Wannes mee in de jazz-verf te zetten.  

 

Categorie
Datum
donderdag 08 februari 2018 - 20:00
Prijs
ABO: € 11
-21/+60: € 13
Basis: € 15

Afbeeldingen

Media