Print

Lenny Kuhr: Gekust door de eeuwigheid

Lenny Kuhr heeft er een carrière van bijna 50 jaar opzitten maar de inspiratie is nog niet uitgedoofd. En de zin om op te treden evenmin. Zij blijft de troubadour die het land rondtrekt om een verhaal te vertellen. Een positief verhaal met hartverwarmende liedjes.

‘Gekust door de eeuwigheid’, naar het gelijknamige boek, is een aangrijpende theatershow, intens, spannend en inspirerend. Lenny Kuhr voelt zich het best thuis op kleine, intieme speelplekken, zo dicht mogelijk bij het publiek dat elke ademtocht kan voelen.

Haar innemende persoonlijkheid en de muzikaliteit van haar muzikanten Reinier Voet op gitaar en Misha Kool op basgitaar, zorgen voor een unieke voorstelling.

Lenny Kuhr: ‘In deze voorstelling staat het diepe heimwee, dat ik als kind al voelde, centraal. Voor mij is heimwee de grondtoon van ieder mens. Een onbestemd verlangen dat zich gaandeweg in de voorstelling onthult. Ik wil mijn publiek in die grondtoon graag aanspreken, ontmoeten en meevoeren. Heimwee is de kracht die kunstenaars en mystici boven de vorm uit laat stijgen. Het kan ons naar de plek leiden waar heldere inzichten te vinden zijn en waar je, als je je er voor open stelt, uiteindelijk wordt gekust door de eeuwigheid.’

Een voorstelling die verrast, ontroert, inspireert en die je leven een verrassende wending kan geven.

Naar aanleiding van haar 40-jarig jubileum als artieste (2007) wordt Lenny Kuhr benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In 2015 won ze de prestigieuze ‘Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst — Cabaret 2015’.

Reacties op de theatertour ‘Wie ben je’ (2014-2015): 

Freek de Jonge: ‘Het was een geweldige avond’.
Miranda van Kralingen: ‘Je hebt mijn ziel geraakt, mijn hart getroost en mijn zinnen verzet’.
Dimitri van Toren: ‘Het mooiste Nederlandstalige liedjesprogramma dat ik ooit hoorde’.
Jacques Klöters: ‘Zo intiem, zo muzikaal, zo diep gevoeld, ik vond het een avond met een gouden randje’.

Met:
Lenny Kuhr
Reinier Voet: gitaar
Misha Kool: basgitaar
 

Categorie
Datum
donderdag 01 maart 2018 - 14:00
Prijs
ABO: € 13
-21/+60: € 15
Basis: € 17
Senior drop (65+65): € 13

Afbeeldingen