Theater

Het Laatste Bedrijf | De Mannschaft: Poupehan

donderdag 08 juni 2023 - 20:00

Drie koppels komen samen voor hun jaarlijkse weekendje in de Ardennen. Een weekend van gebakkelei over wie welke kamer krijgt, van het haardvuur met nat hout, van het ophalen van dezelfde herinneringen. 

Een van de vrienden is er van overtuigd dat veel koppels zouden scheiden als ze de berichten in de telefoon van hun partner te lezen zouden krijgen. Terwijl de vrienden over deze stelling discussiëren, besluiten ze om een spel te spelen. Een spel waarbij iedereen de telefoon op tafel legt en alle inkomende berichten en oproepen met de rest van de groep deelt.

Meer info

Alice Reijs, Ariane van Vliet en Inge Paulussen: De Freudjes, geen familie

donderdag 11 mei 2023 - 20:00

In De Freudjes, geen familie proberen drie zussen elk op hun eigen manier het leven zo goed mogelijk vorm te geven.

Ze komen bijeen om te bespreken hoe het verder moet met hun stervende moeder die mantelzorg nodig heeft. Onzichtbaar en weggestopt. De dood die op haar wacht en waar de zussen niet mee willen en durven dealen. Scheiding, alcoholisme, neurose: het volgt elkaar in hoog tempo op. 

Meer info

Het Prethuis: Frank wordt Francine

donderdag 27 april 2023 - 20:00

Frank lijkt gelukkig: een goed huwelijk, toffe baan, een zoon die in zijn voetsporen treedt, … Wat wil een man nog meer? In Frank zijn geval: vrouw zijn! Frank wil ermee naar buiten komen en verder door het leven gaan als Francine. Maar wie brengt hij als eerste op de hoogte? Al zeker niet de praatzieke buurvrouw Cecile. Als zij dit te weten komt, gaat het nieuws gegarandeerd als een lopend vuurtje. Vrouwlief dan maar? De zoon in elk geval niet. Hoe gaat hij reageren op dit nieuws? En dan is er nog psycholoog Dominiek. Kan hij de gemoederen bedaren?

Meer info

Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui: Nomad

dinsdag 28 maart 2023 - 20:30

Tegen de indrukwekkende achtergrond van een woestijnlandschap ontspint zich een fenomenale dansvoorstelling van Sidi Larbi Cherkaoui, al jaren onze meest originele en toonaangevende choreograaf.

Nomad is Cherkaoui’s vierde stuk op Midden-Oosters geïnspireerde muziek van Felix Buxton (Basement Jaxx). Een metafoor voor ultieme vrijheid, maar ook voor de onmogelijkheid om te overleven: een mozaïek van levende en levenloze elementen uit de woestijn.

Meer info

Theater Tieret & Desguin Kwartet: Zeefier

vrijdag 24 maart 2023 - 20:00

Dit is het verhaal over een eiland in de zee.

De vrouwen houden hun adem hier in, telkens het schip van hun mannen uitvaart. Pas als het terug uit de golven oprijst, start het feest en weerklinkt alom muziek.

Maar soms komt het schip niet terug. Dan heerst de stilte. De tranen vloeien pas later, wanneer alle hoop is opgedroogd.

Meer info

Compagnie Cecilia: Geen kersentuin

donderdag 23 maart 2023 - 20:00

Geen kersentuin is de eerste samenwerking tussen Compagnie Cecilia en Peter De Graef. De Graef schreef een originele tekst voor drie spelers (Elise Bundervoet, Loes Swaenepoel en hijzelf), met een vette knipoog naar één van de beroemdste stukken van Anton Tsjechov.

Meer info

Gravity & Other Myths: Out of Chaos

vrijdag 17 maart 2023 - 20:30

Don’t try this at home!

We kunnen je immers niet vroeg genoeg verwittigen voor de halsbrekende toeren die de Australiërs van het acrobatische circustheater Gravity & Other Myths uithalen.

Wie een paar seizoenen geleden Backbone en A Simple Space zag, weet wat te verwachten. En toch, de titel Out of Chaos belooft nog meer spektakel.

Meer info

Bart Van Loo: De Bourgondiërs

donderdag 16 maart 2023 - 20:00

Met De Bourgondiërs schreef Bart Van Loo een ongeziene voltreffer: meer dan 270.000 verkochte exemplaren, lyrische recensies en één van de best beluisterde podcasts uit de Lage Landen. Het boek verschijnt in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, zelfs in het Chinees en het Koreaans. Om zijn zegetocht in stijl af te sluiten bewerkte meesterverteller Van Loo zijn oerverhaal tot een uniek stuk verteltheater.

Meer info

Tine Embrechts, William Boeva, Peter Thyssen & Bert Verbeke: Perpetuum Mobile

donderdag 09 februari 2023 - 20:00

Vijf jaar na het uit elkaar klappen van Vlaanderens meest succesvolle cabaretgezelschap besluiten Gunter (Peter Thyssen), Kaat (Tine Embrechts) en Tom (Bert Verbeke) opnieuw samen te komen om hun gezelschap nieuw leven in te blazen na de dood van het vierde lid, Quinten (William Boeva).

Maar is er nog genoeg gemeenschappelijke grond om iets nieuws op te bouwen? Zijn de wonden die in het verleden geslagen zijn niet te diep om te helen? Kan een groep ooit hetzelfde blijven als het individu verandert? En zijn we ooit écht in staat om te vergeven?

Meer info

Loge10 Theaterproducties: U spreekt met uw moordenaar

donderdag 26 januari 2023 - 20:00

De bekende (ex-)tennisspeler Tony Wendice is met de rijke Sheila getrouwd. Sheila is eerder bevriend geweest met de schrijver Max, van wie ze nog altijd een brief in haar tas bij zich draagt.

Op zekere dag echter is die brief verdwenen en daarna heeft ze een paar chantagebrieven ontvangen.

Ze heeft hierover niets aan haar man verteld; wél vertelt ze het aan Max als deze haar weer opzoekt.

Wanneer Tony's opzet om Sheila te chanteren mislukt, beraamt hij een plan om haar te vermoorden, om op die manier haar geld in handen te krijgen.

Meer info

Pagina's