Print

Vernieuwd Gents Volkstoneel: Het huisbezoek

Een heetgebakerde echtgenoot komt onverwacht thuis en betrapt zijn vrouw in mannelijk gezelschap. Om zich uit deze penibele situatie te redden, geeft de minnaar zich uit voor een politicus die toevallig op huisbezoek is. Niet zo’n best idee want de bedrogen echtgenoot staat erg vijandig tegenover politici… De indringer praat hem echter zo glad naar de mond dat de achterdocht telkens weer wordt weggemasseerd. Improviserend ontpopt de gladjanus zich op hilarische wijze tot een populistische manipulator die het huishouden op de duur overneemt en finaal in de vernieling helpt.

Het Huisbezoek is een schaamteloze parodie op de klassieke boulevardkomedie, met dubbele bodems en absurdistische trekjes: Alan Ayckbourn meets Karl Valentin, met een vleugje Tartuffe.

Met Het Huisbezoek speelt het Vernieuwd Gents Volkstoneel een nieuwe theatertekst van Guido Van Meir. Eerder schreef Van Meir voor Bob De Moor de monoloog Wees gul met uw organen, gebaseerd op zijn columns rond de figuur van Cornelius Bracke: Het wordt teveel voor Corneel.

Bob De Moor, drijvende kracht achter het Vernieuwd Gents Volkstoneel, deelt in deze nieuwe productie de scène met Heidi De Grauwe en Chris Van den Durpel.

Heidi De Grauwe was jarenlang te zien in Familie en daarnaast speelde ze mee in tal van andere televisieseries waaronder Flikken en Witse. In 2010 en 2012 vervoegde ze het Vernieuwd Gents Volkstoneel voor de producties De Vis en Stemmen. De Grauwe was eveneens van de partij in Schoon ogen, de productie waarmee Het Vernieuwd Gents Volkstoneel toerde in het voorjaar van 2017.

In 2011 werkten Chris Van den Durpel en Bob De Moor reeds samen in de productie De Mannen. Deelden ze toen nog het podium met Mieke Bouve en Daan Hugaert, dan stonden ze in Slechte vrienden als duo op de scène.

Frank Van Laecke is als regisseur zowel thuis in het grote spektakel (Daens, 14-18) als in het meer intimistische werk (Jouw hand in mijn hand, Picasso, striptease van een genie).

Het Huisbezoek gaat in première op de Gentse Feesten 2017 om vervolgens in het najaar door Vlaanderen te reizen.

Tekst: Guido Van Meir
Regie: Frank Van Laecke
Spel: Heidi De Grauwe, Bob De Moor en Chris Van den Durpel
Productie: Twijfel vzw voor Vernieuwd Gents Volkstoneel

Categorie
Locatie
Datum
donderdag 21 december 2017 - 20:00
Prijs
ABO: € 14
-21/+60: € 16
Basis: € 18
Youth drop (-18): € 8

Afbeeldingen

  • (c) Luk Monsaert

  • (c) Luk Monsart

  • (c) Luk Monsart