Voordracht

Chris Dusauchoit: De hond zoals hij is

dinsdag 23 april 2019 - 20:00

De hond zoals hij is: een geheel andere kijk op ons favoriete huisdier is vooral geen lezing met praktische tips. Je komt niet te weten hoe je je hond het beste kunt doen zitten of liggen. Je krijgt ook niet te horen welke rashond nu het beste bij je past. Laat staan wat voor lekkers je voor je hond allemaal kunt kopen of koken.

Meer info

Ish Aït Hamou: Aangenaam, ik ben Ish

vrijdag 02 februari 2018 - 20:00

De titel verraadt het al. Ish laat zichzelf zien in al zijn facetten. 

Ish, geboren en getogen in Vilvoorde, zoon van de 1e generatie migranten, beeldt zijn onverwachte parcours uit zoals alleen hij dat kan.

Met Aangenaam, ik ben Ish maakt hij een voorstelling over de kracht van verhalen. Over de zoektocht naar identiteit. Over de moeilijkheden van onze samenleving. Over Ish, over jullie, over ons allemaal.

Ish stands up met woorden, met dans, met muziek, met zang en alle andere “Tools" om zijn boodschap over te brengen naar het grote publiek. 

Meer info

Te Gek!? - Liefde: een onmogelijk verlangen?
Eva De Roovere en Dirk De Wachter

vrijdag 18 maart 2016 - 20:00

Het project Te Gek!?, een initiatief van Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Annendael uit Diest, tracht al jaren psychische problemen in Vlaanderen bespreekbaar te maken.

Dirk De Wachter is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven, campus Kortenberg. Hij is opleider en supervisor in de gezinstherapie in verschillende centra in binnen- en buitenland.

Meer info

Voordracht over IS
Rudi Vranckx

dinsdag 27 oktober 2015 - 20:00

Reporter Rudi Vranckx volgt voor het journaal van VRT internationale conflicten waaronder Irak, Libanon, Israël, Palestina en Syrië.

In 2011 toonde Canvas zijn nieuwe reeks De vloek van Osama waarin hij naging hoe de wereld veranderd is na de aanslagen van 11 september 2001. Ook de crisis op het Europese continent bracht hij in 2013 in beeld in een vierdelige reportagereeks Het verdriet van Europa.

Vanavond vertelt hij over de nieuwe ontwikkelingen in het Midden-Oosten en de opmars van de terreurgroep Islamitische Staat (IS).

Meer info

De keerzijde + Brieven van Dikke Freddy
Erik Vlaminck

donderdag 15 oktober 2015 - 20:00

Erik Vlaminck is al meer dan twintig jaar voltijds schrijver en theatermaker. Vooraleer hij schrijver werd, werkte hij lange tijd in de psychiatrie en in de thuislozenzorg. Ervaringen uit die periode spelen een belangrijke rol in zijn boeken, theaterstukken en optredens.

De Keerzijde

Meer info